Ombyggnation hos Kongsberg i Mullsjö

Anläggningen, som ursprungligen byggdes som mobiliseringsförråd, huserar numera Kongsberg Automotives utvecklingsavdelning. Entreprenaden har omfattat flera tillbyggnader, bland annat ett gym och en matsal, ny takdel med fönster, samt total invändig renovering och byggnation av kontor och grupprum.

– Det var aldrig någon fråga kring vem som var billigast, utan vem som kunde ge oss det vi ville ha. Vi ville ha en totalentreprenad och TBAB presenterade ett upplägg där de kunde ta helheten. Det blev till slut enkelt att välja entreprenör, säger Markus Bäckman, projektledare på Kongsberg Automotive.

Sedan projektet inleddes har det gått undan. Mellan första spadtaget och invigningen tog det drygt ett år. Ett orosmoment på förhand var hur man skulle kunna sköta den ordinarie verksamheten under byggets gång. Enligt Markus Bäckman var TBAB behjälpliga även på detta område.

– De presenterade en lösning där de kunde utföra projektet i två etapper. På så vis kunde vi, med lite flexibilitet, vara kvar i lokalerna under själva byggnationen.